Vážení zákazníci, nábytek vozíme zpravidla do 10 dnů - 3 týdnů.

Postup výroby - jak vzniká váš nábytek?

V naší truhlářské dílně pro vás nevyrábíme žádný obyčejný, či sériový nábytek, který naprosto postrádá jakéhokoliv ducha, jak se tomu mnohdy děje v továrnách na výrobu nábytku. Náš tým pro vás naopak vytváří originální designové kusy nábytku v industriálním stylu, jenž se v současnosti těší poměrně velké oblibě. Naše jedinečné kousky plně reflektují jednak potřeby vás, našich klientů, a také část naší duše a práce, kterou do nich v průběhu výroby vložíme.


designove_komody_benoble_blogPrvním krokem je zjištění vašich potřeb

Jako první si s vámi popovídáme a pečlivě vás vyslechneme. Díky tomu zjistíme, jaké jsou vaše přání, požadavky, sny a potřeby. Na jejich základě pak připravíme grafické návrhy nejprve na papíře a posléze v grafickém editoru na počítači. Jednotlivé návrhy neustále upravujeme a vylepšujeme, dokud nejsme my sami, ale především vy, naši klienti, zcela spokojeni. Po nezbytných úpravách, jakmile panuje na obou stranách shoda a spokojenost, se pouštíme do realizace vámi vybraného návrhu.

 

Práce designéra a zbývajících členů týmuprace_designera_benoble_blog

Jednotlivé stoly a další druhy nábytku, které si u nás objednáte, navrhuje náš kolega Martin, který je hlavou našeho týmu, vůdčí osobností a je to právě on, kdo komunikuje se zákazníky. Také  se osobně podílí na samotné výrobě jednotlivých kusů nábytku.

Druhým členem týmu je Ondřej, který spolu s Martinem zastává funkci truhláře a řeší naše stoly a další druhy nábytku po technické stránce. Tedy, aby se daly vyrobit, aby fungovaly a dlouho vám sloužily. 

Posledním členem týmu je Tomáš, který se v našem týmu stará o dřevo. Osobně jezdí na pilu a dohlíží na výběr dřeva, aby se k vám ve finále dostaly jen ty nejkvalitnější kusy. Do náplně jeho práce spadá i dohled nad rozřezáním masivu na fošny, z nichž jsou vyráběny stolové desky nebo i jiné kusy nábytku. 

 

Máš nábytek díky naší spolupráci nese unikátní charakter a styl, který lze jen těžko napodobit a díky prvotřídní kvalitě surovin i zpracování si můžete být jisti, že vám bude sloužit po celé generace

 

Práce se dřevemtextura_dreva_benoble

Tím nejdůležitějším v procesu výroby je dozajista samotné dřevo. Vybíráme pro vás pouze to nejkvalitnější dřevo a v naší truhlářské dílně se nachází mnoho raritních kousků. Zaměřujeme se na to, aby mělo dokonalou kresbu a bylo zcela bez vad. Díky pečlivému výběru si můžete být jisti, že masiv, který použijeme pro výrobu vašeho nábytku je pouze ten nejkvalitnější. Raritní kusy dřeva disponují propracovanější kresbou a nábytek díky němu dostává výraznější rustikální vzhled

 

Vzhled vašeho nábytku

Jako naši klienti máte na výběr z několika druhů masivu a samotnou desku stolu si můžete přizpůsobit dle svých představ. V případě zájmu se můžete stavit u nás na dílně a vybrat si vzhled okraje stolové desky a odstín dřeva z několika modelů, které máme skladem. Také se můžete rozhodnout, jakou povrchovou úpravu zvolíte pro váš nábytek. V “surovém”, tedy neopracovaném stavu vypadají všechny desky dost podobně a “zašle” a unikátní struktura dřeva a propracovaná kresba raritních kusů vyniká až po jejich rozřezání a veškerých krocích úpravy (broušení, vyhlazení, lakování, atd.). 

 

Příprava dřeva

Abychom mohli se dřevem efektivně pracovat, je nezbytné dbát na to, aby mělo dostačující vlhkost. Je proto potřeba nechat jej schnout alespoň 6 měsíců po nařezání, než jej můžeme použít. S nesprávně vyschlým a nebo případně přeschlým dřevem nelze efektivně pracovat, respektive z něj nelze vyrobit kvalitní nábytek. S masivem pracujeme ručně, zacházíme s ním šetrně a díky našim letitým zkušenostem v oblasti řemeslné práce si můžete být jisti, že od nás získáte pouze ty nejkvalitnější ručně zpracované výrobky. 

 

Unikátnost našeho výrobního postupustolova_deska_z_jednoho_kusu_dreva_benoble_blog

Jedinečnost našeho výrobního postupu tkví v tom, že jako jediní vyrábíme stolové desky z jednoho kusu dřevěné fošny. Pokud daná fošna nedosahuje potřebných rozměrů, spojíme dvě k sobě, přičemž dbáme na to, aby kresba dřeva na sebe pokud možno navazovala a opticky se pak stolová deska jevila jako vyrobená z jednoho kusu. Stolové desky nelepíme a naskládáme na sebe vrstvy dřeva, jako je tomu u většiny naší konkurence. Desky vyráběné pomocí skládání a lepení dřeva totiž zdaleka nedosahují kvality masivu.

 

Aby nedocházelo k deformaci masivu, vyřežeme do stolové desky dvě drážky a vložíme do nich dva druhy výztuh, které zafrézujeme zároveň s povrchem. První výztuha je kovová a druhá dřevěná. Kovová výztuha brání deformaci stolové desky, tedy jejímu prohýbání a druhá, ta dřevěná zajišťuje že dřevo zůstává v tahu. Nedochází tedy k roztahování dřeva vlivem vysokých, nebo naopak příliš nízkých, teplot. Díky tomu v masivu nevznikají prasklinky. V současnosti jsme jediní, kdo tento systém výztuh v České republice používá.

 

Každý jednotlivý kus nábytku, ať už se jedná o stůl nebo cokoliv jiného, je naprosto originální a dáváme do něj kus našeho know how - tedy tradiční ruční řemeslné práce.

vyroba_designove_podnoze_benoble_blog

Kovové podnože a prvky 

Kovovýroba je opravdu úžasná a zároveň náročná práce, kde hlavní roli hraje naprostá a bezchybná přesnost. Materiál je třeba naprosto precizně připravit a změřit, aby do sebe vše zapadalo doslova na milimetry. Kovy ohýbáme, vypalujeme do nich a vždy máme na mysli nejen představy našich klientů ale též i to, aby každá jednotlivá podnož splňovala prvky industriálního designu

Kromě industriálního designu splňují všechny naše kovové prvky ještě jeden faktor a tím je naprostá a precizní funkčnost každého z nich.

 

Práce s kovem

Jednotlivé kovové komponenty, které je potřeba svařit, pak svařujeme pomocí metody TIG a Mig/Mag. Díky těmto metodám jsou jednotlivé sváry nejen neobyčejně pevné, ale také i esteticky dokonalé. Naše designové produkty jsou díky tomu bytelné a vydrží vám i desítky let. 

 

Povrchová úprava pomocí práškování

Posledním krokem při výrobě kovových komponentů pro naše produkty je pak dokonalé odmaštění a zbavení se nečistot, aby byly připraveny k práškování. Práškování je jediným krokem, krerý se neodehrává pod naší střechu. Naše kovové prvky odvážíme do partnerské lakovny, aby jejich práškování dosahovalo potřebné kvality a úrovně. 

 

Povrchová úprava dřevaPovrchova-uprava-dreva-benoble

Povrchová úprava našich designových stolů a všech dalších výrobků je další, velmi důležitou, etapou výroby našich produktů. Klienti si mohou vybrat hned z několika možností, jako je ošetření olejem nebo si mohou svůj designový kus nábytku od nás nechat profesionálně ošetřit kvalitním italským lakem. Ošetření lakem je trvalejší a lépe chrání nábytek, nemusíte se proto bát nechtěných kruhů od hrnků, či fleků od rozlitých tekutin, apod. 

Výsledný odstín povrchu dřeva bude záviset na vámi zvolené úpravě. Použitím oleje dosáhneme lehce tmavšího a nažloutlého odstínu, naopak použití transparentního laku zanechá dřevo v o něco světlejším odstínu. 

 

Neošetřený masiv

Někdy se setkáváme s otázkou, zda je možné nechat dřevo bez povrchové úpravy. Ano možné by to bylo, nicméně tuto variantu nedoporučujeme. Dřevo, které není povrchově ošetřeno, má sklon absorbovat do sebe vlhkost ze svého okolí a díky tomu se posléze může ohýbat a může docházet k jeho kroucení, či jiným změnám tvaru. Proto povrch dřeva vždy zásadně ošetřujeme.

 

Opotřebení dřeva

Je naprosto běžné, že i ten nejkvalitněji zpracovaný povrch masivu po nějaké době dojde opotřebení. Toho se ale vůbec nemusíte obávat, jelikož máte nás. V případě potřeby vám vaši stolovou desku nebo i jiný nábytek zrenovujeme. Stolovou desku i u vás doma vyzvedneme (necháme vám náhradní, aby jste mohli fungovat) a tu vaši přebrousíme, vyplníme případné prasklinky, znovu kvalitně nalakujeme nebo jinak povrchově upravíme a tuto novotou zářící desku vám přivezeme zpět.

Povrchovou úpravu můžeme v průběhu renovace i změnit a vám pak bude váš nábytek sloužit zase dál, po mnoho let. 

 

Přeprava nábytku do vašeho domova

Finálním krokem našeho postupu výroby je pak smontování vašeho designového jídelní stolu, nebo i jiného nabytku. Tento krok však realizujeme u vás doma. Naše designové výrobky vám osobně doručíme, na místě smontujeme a proškolíme vás v tom, jak s nimi zacházet a jak se o masiv vhodně starat. Podrobnější informace o tom, jak probíhá doprava našich stolů k vám, jsme pro vás sepsali v našem článku Vše co potřebuje vědět o dopravě vašeho nábytku. 

 

Doufáme, že díky našim kvalitním a designovým produktům vneseme do vašeho interiéru ještě více přírodních prvků a, elegance, krásy a jedinečnosti